Om skribenterna

Brodilka

Ingunn arbeider ved Universitetet i Bergen og sysler bl.a. med russisk språk etter perestrojka. Bloggen brodilka fokuserer i hovedsak på språk og kultur i Russland i dag.

Demo.se - Mi Lennhag om Östeuropa

Mi Lennhag är doktorand i statsvetenskap vid Lunds universitet. Hon forskar om korruption och i Östeuropa och undervisar på Lunds universitet och Malmö högskola. Hon arbetar även som frilansjournalist inom främst dagspress och radio, med fokus på Östeuropa. Hennes blogginlägg berör hela det post-kommunistiska området med fokus på aktuell politik och ekonomi.

Glasnost.se

Kalle Kniivilä är född i Finland 1965, bor i Lund. Sedan 1997 journalist på Sydsvenska Dagbladet i Malmö, i början på 1990-talet Moskvakorrespondent för finska Kansan Uutiset. Har studerat bland annat öststatskunskap och ryska vid universiteten i Lund och Leningrad. Bloggar om rysk politik, samhälle och kultur mest för att få utlopp för sådant som inte platsar i tidningen men ändå kan vara av intresse.

Forum Eurasien

Skribenterna bakom Forum Eurasien bloggar framför allt om Kaukasus och Centralasien i vidare mening och en del om det stora eurasiska fält där Ryssland och Kina är viktiga aktörer. Forumet bevakar nyhetsflöden och trender, men vill framför allt bidra till en fördjupad bild av regionernas politik och samhälle, historia och kultur.

Med blicken mot öster

Med blicken mot öster handlar till stor del om den del av världen som en gång hette Sovjetunionen. Skriver gör en doktorand på Linköpings universitet som av detta gigantiska område är mest bekant med S:t Petersburg. Intresset riktas främst mot det vardagliga och småskaliga. Förutom de inlägg om Ryssland som dyker upp på rysk mosaik, handlar bloggen om stort och smått, om ord, historia, böcker och den märkliga värld som benämns Academia i vilken författaren tillbringar sina dagar.

Mellan Minsk och Samarkand

Torgny Hinnemo bedrev Sovjetstudier vid Stockholms och Helsingfors universitet i slutet av 1960- och början av 1970-talet. Han var Svenska Dagbladets Moskvakorrespondent i början av 1990-talet och analytiker på UD 1998-2008. I dag frilansar han som skribent och föreläsare om hela det postsovjetiska området utom Baltikum. På bloggen tar han gärna upp länder och historiska bakgrunder som sällan belyses i nyhetsrapporteringen.

Springande tankar

Lars Lönnberg bor sedan 12 år i Moskva, men är ursprungligen från Kristinehamn i Värmland.

Sylvanien

Sylvia Asklöf Fortell är politisk redaktör på Blekinge Läns Tidning. Hon är utbildad på Öst- och Centraleuropakunskap och ryska, både i Sverige och Ryssland. Bloggen är inriktad på Rysslands politiska relationer med omvärlden, och utvecklingen i landet.

Tystade röster

Tystade röster drivs av Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter. Där skriver vi om mötes- och föreningsfrihet i Ryssland och Belarus (Vitryssland). Ansvarig för sidan och den som oftast bloggar är Sofia Uggla. Sofia är slavist och har bland annat undervisat i ryska på Uppsala universitet, och i svenska på RGGU i Moskva. Nu är hon kanslichef på Östgruppen och arbetar också med just mötes- och föreningsfrihet.

Wiseman’s Wisdoms

Bloggen handlar framförallt om svensk försvars- och säkerhetspolitik. Stundom om annat som författaren vill uttrycka sina åsikter om. Författaren är officer och därför speciellt intresserad av svensk och rysk säkerhetspolitik. Författaren har sedan skoltiden ett stort intresse för Ryssland och uppskattar att resa inom f d Sovjetunionen.

 

För frågor om eller ändringar av presentationer kontakta Mi Lennhag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>